Στα ελεύθερα δοκιμαστικά της Παρασκευής η Ferrari δοκίμασε για πρώτη φορά στα μονοθέσιά της το σύστημα F-Duct.Οι δύο πιλότοι της Ferrari συμφώνησαν πως το σύστημα αυτό μπορεί να τους ανεβάσει ένα επίπεδο επάνω αρκεί να χρησιμοποιηθεί σωστά από την ομάδα.

"Όσον αφορά τις αλλαγές στην πίσω αεροτομή, σήμερα θα αποφασίσουμε αν θα τις διατηρήσουμε για τις κατατακτήριες και τον αγώνα.Το σύστημα δούλεψε καλά όμως δεν έχουμε ακόμη την εμπειρία που θα μας προσφέρει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα,"δήλωσε ο Φ.Αλόνσο.


Ο Φελίπε Μάσα εμφανίστηκε βέβαιος πως το F-duct βελτίωσε τα μονοθέσια της Ferrari όμως η βελτίωση αυτή επισκιάστηκε από τον πολύ καλό ρυθμό των ανταγωνιστών τους.

"Οι αναβάθμιση στην πίσω πτέρυγα μας έχει φέρει ένα βήμα μπροστά όμως και οι υπόλοιπες ομάδες δεν έμειναν με σταυρωμένα τα χέρια.Έχουμε ακόμα πολύ δουλειά μπροστά μας ώστε να βρούμε την κατάλληλη ισορροπία του μονοθεσίου επειδή σήμερα δεν ήμασταν τόσο καλοί όσο στις δοκιμές του Φεβρουαρίου.Πιθανόν να ευθύνεται το ότι έχουμε να αντιμετωπίσουμε πολύ διαφορετικές συνθήκες όσον αφορά το οδόστρωμα, όμως είναι ξεκάθαρο ότι πρέπει να μελετήσουμε πολύ προσεκτικά για το στήσιμο του μονοθεσίου."



Add To Facebook Add To Twitter