Ένα ζήτημα που κέντρισε το ενδιαφέρον όλων όσων ασχολούνται με τη Formula 1 είναι το σύστημα F-Duct που πρώτη εισήγαγε η McLaren φέτος.Το σύστημα αυτό,που αυξάνει την τελική ταχύτητα του μονοθεσίου στις ευθείες,αργότερα υιοθετήθηκε από την Ferrari και την BMW Sauber ωστόσο η χρήση του θα απαγορευτεί από το 2011.

Το F-Duct κρίθηκε αμφιλεγόμενο αφού κάποιες ομάδες ισχυρίστηκαν πως παραβιάζει τον κανόνα που λέει ότι δεν επιτρέπονται κινητά αεροδυναμικά συστήματα.Η απόφαση για απαγόρευση του αεροδυναμικού αυτού συστήματος ελήφθη μετά από συνάντηση του οργανισμού ομάδων (FOTA) την Κυριακή.




Πριν τη συνάντηση η McLaren έστειλε επιστολή σε όλες τις ομάδες λέγοντας πως η απαγόρευση του συστήματος θα ήταν λάθος όμως ο ισχυρισμός τους απορρίφθηκε από τους υπόλοιπους.

Ο ισχυρός άνδρας της Red Bull, Κρίστιαν Χόρνερ σε δηλώσεις του τάχθηκε υπέρ της απόφασης αυτής.
"Είναι κάτι πολύ έξυπνο από μηχανολογικής άποψης και παραδέχομαι αυτούς που το επινόησαν αλλά η κατάσταση αυτό το Σαββατοκύριακο ήταν κάπως οριακή βλέποντας τους πιλότους να οδηγούν ουσιαστικά χωρίς χέρια.Νομίζω ότι υπάρχει θέματα ασφάλειας αλλά και κόστους που θα πρέπει να ληφθούν υπόψη."

Από την άλλη ο Αλόνσο αρνήθηκε πως υπάρχει ο οποιοσδήποτε κίνδυνος για τους οδηγούς λέγοντας πως πάντα έχει τα χέρια του στο τιμόνι.



Add To Facebook Add To Twitter