Όπως έγινε γνωστό ο Φ.Αλόνσο τελικά δεν θα χρησιμοποιήσει νέο κινητήρα στον αγώνα της Κίνας.

Σύμφωνα με τους κανονισμούς της FIA κάθε πιλότος θα έχει στη διάθεσή του 8 κινητήρες για όλη την σεζόν και ο Ισπανός πιλότος στην Μαλαισία χρησιμοποίησε τον τρίτο του για φέτος.

Η ομάδα της Ferrari ανακοίνωσε ότι στην Κίνα θα χρησιμοποιήσουν τον κινητήρα που αντικαταστάθηκε λόγω υπερθέρμανσης μετά τον αγώνα στο Μπαχρέιν.Το ίδιο θα ισχύσει και για τον Φ.Μάσα.

"Στην Αυστραλία επιλέξαμε για προληπτικούς λόγους να μην χρησιμοποιήσουμε τους κινητήρες του Μπαχρέιν αλλά καταλήξαμε στο συμπέρασμα πως είναι κατάλληλοι για τον αγώνα της Κίνας,"δήλωσε ο Luca Marmorini.

Επίσης ο Ιταλός επικεφαλής του τμήματος κινητήρων της Ferrari συμπλήρωσε πως η Σανγκάη δεν καταπονεί ιδιαίτερα τους κινητήρες των μονοθεσίων.
"Την πίστα της Σανγκάης δεν θα την χαρακτήριζα ιδιαίτερα απαιτητική στο θέμα των κινητήρων.Έχει μια πολύ μεγάλη ευθεία αλλά δεν υπάρχει κάτι που να μας ανησυχεί.Επίσης η θερμοκρασία του περιβάλλοντος συνήθως δεν είναι πολύ υψηλή, κάτι το οποίο βοηθά την απόδοση των κινητήρων."Add To Facebook Add To Twitter