Ημερομηνία: 04 Απριλίου 2010
 Αριθμός γύρων: 56
 Μήκος πίστας: 5,543 km
 Απόσταση: 310,408 km
 Ρεκόρ πίστας: 1:34,223 (J.P. Montoya, 2004)












Το τρίτο Grand Prix του πρωταθλήματος της Formula 1 φιλοξενείται στη Μαλαισία.
Το κύριο χαρακτηριστικό αυτής της πίστας,και πολλές φορές σημαντικός παράγοντας για την έκβαση του αγώνα, είναι οι καιρικές συνθήκες.Να σας θυμίσουμε ότι πέρυσι ο αγώνας διακόπηκε στον 34ο γύρο λόγω καταρρακτώδους βροχής.

Η πίστα της Σεπάνγκ βρίσκεται κοντά στον εθνικό αερολιμένα της Κουάλα Λουμπούρ και 60 χιλιόμετρα μακριά από την πρωτεύουσα της χώρας.Στα τεχνικά χαρακτηριστικά αποτελείται από 10 δεξιές στροφές και 5 αριστερές ενώ χαρακτηριστικό στοιχείο της πίστας είναι οι δυο μεγάλες ευθείες.Το μήκος της είναι 5,543 ενώ το μεγάλο πλάτος της επιτρέπει στους οδηγούς αρκετά προσπεράσματα.

Η επιτυχία σε μια πίστα όπως αυτή της Μαλαισίας αποτελεί μεγάλη πρόκληση για τους μηχανικούς και αυτό γιατί θα πρέπει να παρουσιάσουν ένα μονοθέσιο καλά ισορροπημένο ώστε να αντεπεξέλθει στις απαιτητικές στροφές αλλά και μεγάλες ευθείες.
 Οι οδηγοί θα βρεθούν αντιμέτωποι με πολύ δύσκολες συνθήκες λόγω των υψηλών δυνάμεων G που τους ασκούνται σε αυτή τη πίστα.Εκτός από αυτό, οι κλιματικές συνθήκες της Μαλαισίας κάνουν τους οδηγούς να φτάνουν στα όρια της αφυδάτωσης αφού μέσα στο cockpit οι θερμοκρασίες φτάνουν σε πολύ υψηλά επίπεδα.



Add To Facebook Add To Twitter