Ημερομηνία: 25 Ιουλίου 2010

Αριθμός γύρων: 67

Μήκος πίστας: 4,574 km

Απόσταση: 306,458 km

Ρεκόρ πίστας: 1:13.780 (K.Raikkonen,2004)







Αυτό το τριήμερο η Formula 1 συνεχίζει το ταξίδι της στις ευρωπαϊκές πίστες, αυτή τη φορά στο Hockenheimring της Γερμανίας.Η πίστα κατασκευάστηκε το 1932 ενώ εντάχθηκε στο πρόγραμμα της Formula 1 για πρώτη φορά το 1970.

Χαρακτηριστικό της πίστας ήταν ότι χρησιμοποιούσε τους δρόμους μέσα στο δάσος και οι πολύ μεγάλες ευθείες.Ωστόσο οι άνθρωποι της Formula 1 ζήτησαν να μειωθεί το μήκος της πίστας που έφτανε τα 6,2 χλμ., κάτι το οποίο έγινε το 2002 μετά τον επανασχεδιασμό της πίστας.Το γεγονός αυτό είχε ως συνέπεια να αφαιρεθεί το τμήμα που περνούσε από το δάσος χάνοντας έτσι ένα σημαντικό στοιχείο του Hockenheimring.
Το 2006 ανακοινώθηκε ότι η Γερμανία θα διοργανώνει κάθε χρόνο ένα Grand Prix το οποίο θα εναλλάσσεται στις πίστες του Χόκενχαιμ και της Νυρεμβέργης.

Ο αγώνας αυτός είναι πολύ σημαντικός για τους Γερμανούς Schumacher, Vettel, Rosberg, Sutil, Glock, Hulkenberg αλλά και την Mercedes GP που θα βρίσκονται εντός έδρας και θα έχουν την υποστήριξη των θεατών.


Μετά τον επανασχεδιασμό της πίστας πλέον τα 4,574 χλμ. του Hockenheimring συμπεριλαμβάνουν 17 στροφές.Η μεγάλη ευθεία ξεπερνά σε μήκος το 1 χιλιόμετρο όπου η ταχύτητα φτάνει τα 315 χλμ/ώρα, ενώ η κλειστή φουρκέτα στο τέλος της ευθείας ευνοεί τις προσπάθειες για προσπεράσματα.

Ο συνδυασμός των μεγάλων ευθειών αλλά και των αργών στροφών κάνει το έργο των μηχανικών και των οδηγών αρκετά δύσκολο όσον αφορά το στήσιμο των μονοθεσίων.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η επιλογή ελαστικών μετά την απόφαση της Bridgestone να φέρει στη Γερμανία την πολύ μαλακή και σκληρή γόμα ελαστικών.



Add To Facebook Add To Twitter