Η βροχή που έπεφτε ασταμάτητα όλο το πρωί στη Σουζούκα μετέτρεψε την πίστα σε… λίμνη, με αποτέλεσμα να αποφασιστεί η αναβολή των κατατακτήριων δοκιμών του ιαπωνικού Grand Prix για τα ξημερώματα της Κυριακής (04:00) και λίγες ώρες πριν την εκκίνηση του αγώνα (09:00)!
Μετά από αναμονή ογδόντα λεπτών και συνεχείς επιθεωρήσεις της πίστας από το αυτοκίνητο ασφαλείας, οι αγωνοδίκες είδαν ότι τα πράγματα πήγαιναν από το κακό στο χειρότερο και έφτασαν στην ενδεδειγμένη απόφαση.


Με τα μετεωρολογικά ραντάρ να δείχνουν ότι καταιγίδες αναμένονται στην περιοχή μέχρι το μεσημέρι και τη βροχή να μη σταματά να πέφτει, ομάδες και οδηγοί επιθυμούσαν ξεκάθαρα να μην διεξαχθούν οι δοκιμές, με τον Τζένσον Μπάτον να δηλώνει χαρακτηριστικά: «Καλύτερα να πάμε για μπόουλινγκ παρά να καθόμαστε εδώ», ενώ δεν ήταν λίγοι αυτοί που έφταχναν αυτοσχέδια... καραβάκια, διασκεδάζοντας την κατάσταση.

Το αυτοκίνητο ασφαλείας έκανε περάσματα από την πίστα για να διαπιστώσει την κατάστασή της ανά μισή ώρα, όπως προβλέπει η σχετική διαδικασία, αλλά κάθε φορά γινόταν και πιο δύσκολη. Είναι χαρακτηριστικό ότι στην πρωινή ελεύθερη περίοδο μόλις δύο πιλότοι κατάφεραν με δυσκολία να σημειώσουν χρόνο, αφού η κατάσταση ήταν αφόρητη και φυσικά σε τέτοιες περιπτώσεις η ασφάλεια ειναι πάνω απ' όλα.

Άλλη μια φορά έχουν αναβληθεί οι κατατακτήριες δοκιμές στη Σουζούκα για το πρωί της Κυριακής, το 2004, όταν κατά σύμπτωση ήταν προγραμματισμένες και πάλι για τις 9 Οκτωβρίου, με τον Μίκαελ Σουμάχερ τότε να κερδίζει την pole position.

Τα... highlights της βροχερής ημέρας:
 



Πηγή: www.sportnet.gr



Add To Facebook Add To Twitter