Ένας τρίτος υποψήφιος έχει προκύψει για την διαδοχή της Bridgestone στη προμήθεια των ελαστικών.Η Pirelli έχει δείξει ενδιαφέρον να μπει στη Forula 1 το 2011.

Όπως έγινε γνωστό επιθυμία των ομάδων είναι να αναλάβει η Michelin την προμήθεια ελαστικών. Από την άλλη ο Έκλστοουν και οι μικρότερες ομάδες φαίνεται να προτιμούν την Avon Cooper εξαιτίας του χαμηλότερου κόστους. Ωστόσο όπως φαίνεται η Pirelli θα προσθέσει το όνομά της στη λίστα των υποψηφίων.

Η ιταλική εταιρεία ελαστικών την περασμένη χρονιά είχε δηλώσει πως δεν ενδιαφέρεται να μπει στη Formula 1 όμως μετά από μια συνάντηση των μετόχων στο Μιλάνο ο πρόεδρος της Pirelli,Marco Tronchetti Provera είπε πως ίσως αλλάξουν στάση. Οι προϋποθέσεις που έθεσε ήταν παρόμοιες με αυτές της Michelin, δηλαδή να αυξηθεί η διάμετρος των ελαστικών από 13 σε 18 ίντσες και φυσικά να υπάρχει οικονομικό όφελος της εταιρείας.

Σύμφωνα με ιταλικά δημοσιεύματα ο Tronchetti Provera πρόσθεσε πως αν ικανοποιηθούν τα παραπάνω αιτήματά τους τότε η Pirelli θα κοιτάξει την Formula 1 με πολύ μεγαλύτερο ενδιαφέρον.Ωστόσο επέμεινε πως αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει τίποτα περισσότερο από φήμες.



Add To Facebook Add To Twitter